De SAfire Cooker is ontwikkeld voor een wereld waar milieu- overwegingen en een eenvoudigere manier van leven is uitgegroeid tot een levensstijl. De SAfire Cooker is voor mensen die genieten van outdoor plezier en die houden van het buitenleven. Of je nu gaat koken voor een paar vrienden op een balkon of een picknick in het park, met de familie een barbecue-feest viert, een paar vrienden uitnodigt voor een maaltijd op je boot of gewoon een warme maaltijd terwijl je geniet van het buitenleven; De SAfire Cooker is een schone, groene en efficiënte manier van het hebben van veel kookplezier. Bovendien is de SAfire zeer geschikt voor mensen met beperkte ruimte. Enkele innovatieve functies die werden geïntroduceerd om de efficientie te verbeteren was de zuurstoftoevoer te verhogen. Dit zorgt voor een lagere uitstoot van het milieubelastende koolmonoxide.
Bakken en grillen
Standaard wordt de SAfire Cooker geleverd met bak- en grillplaat. Dit in tegenstelling tot enkele concurrerende cookers. Daarmee wordt de SAfire zeer compleet afgeleverd. Het bakken van een eitje, wat uitjes en champignons, een pizza, een omelet doet u in een handomdraai. Wanneer u de SAfire uitbreidt met het bijpassende rooster, dan is het bakken van broodjes of cake ook een mogelijkheid. Met het rooster wordt de warmte beter door de cooker gecirculeerd voor een beter resultaat.
Braden
Een lekkere gebraden kip of een groot stuk vlees braden? Plaats de deksel op de SAfire en de warmte dringt goed door tot uw vlees. Accessoires die hierbij van pas kunnen komen zijn de dekselverhoger voor meer ruimte en het rooster wanneer u het vlees minder wil draaien.
Wokken en koken
De wok is een mooi en veelzijdig accessoire. Soms wordt de wok gebruikt voor het koken van een soepje of pasta, maar voor een echt wokgerecht is het van belang dat de wok goed heet wordt. Daar is aan gedacht bij de ontwikkeling, want de SAfire Wok heeft een koperen onderkant voor een optimale warmtebegeleiding.
Oven
Een perfect stuk vlees maak je klaar in de oven…. of op de SAfire Cooker! Een ideaal hulpmiddel bij bijvoorbeeld een groter stuk vlees is een vleesthermometer. Hiermee meet je de kerntemperatuur voor een perfect gegaard mals stuk vlees. Denk aan een procureur, runderlende, ossenhaas of een beenhammetje. Tijdens een feestdag, de kerstdagen of andere bijzondere dag meer eten te bereiden dan de oven aankan? Zet de SAfire erbij in de keuken en je hebt een extra oven tot je beschikking! Want ook binnen is de SAfire prima te gebruiken.