Malse zalm van de Safire

De Safire Cooker is een compacte barbecue, maar dat betekent zeker niet dat deze kleinere barbecue alleen geschikt is voor simpele gerechten. Neem nu dit grote stuk zalmstaart van bijna 30 cm lang. De bbq liefhebber met een Big Green Egg of andere kamado zal hierom lachen, maar die heeft kapitalen uitgegeven voor een barbecue die de 1000 euro al snel overstijgt.. Toegegeven; ik zou er ook wel eentje willen hebben… Alleen niet voor dat geld 😉 Met de Safire van nog geen 130 euro kom je al best een heel eind! En kun je je bbq ook nog eens overal mee naar toenemen of midden op de tafel zetten voor wat meer gezelligheid.

Zalm op de BBQ bereiden

Terug naar het stuk zalm wat we op de bbq gaan bereiden. Deze 30 cm lange zalm is gehaald bij een lokale viszaak. Vaak hebben ze bij een goede viszaak ook verschillende marinades die je kunt gebruiken. Vraag hier eens naar, want dat geeft een extra smaak aan je zalm. Bij mijn viszaak heb ik gekozen voor een franse marinade. Heb je geen marinade; strooi dan eens wat oregano, zout en een beetje peper over je zalm.

De perfecte bbq-zalm

Nadat je het quickstart-briket hebt aangestoken en in de Safire hebt gelegd plaats je de bakplaat met daarop het rooster. Dit zorgt ervoor dat de zalm geleidelijk en rondom warm wordt zonder aan te branden. Wil je het helemaal goed doen, gebruik dan een kernthermometer voor de zalm. Een zalm op de bbq komt wel erg nauw. Je wilt niet dat je zalm te droog wordt. Doordat je werkt met het rooster kun je dit heel goed sturen. Zodra de zalm op 45 graden zit haal je de deksel eraf en is je zalm perfect bereid!