Echte Mexicaanse burrito’s op een barbecue? Jazeker! Dat bewijst maar weer de veelzijdigheid van de SAfire Cooker! Normaal gesproken zijn burrito’s een gerecht waarbij je kipfilet moet bakken en vervolgens de burrito’s in de oven verder afmaakt. Dit kan allemaal gewoon in de tuin. Hieronder hoe wij deze heerlijke mexicaanse burrito’s hebben klaargemaakt.
Ingrediënten burrito’s
Voor de burrito’s heb je nodig:
- 6 tortilla’s
- 300-400 gram kipfilet in blokjes
- Een rode paprika
- Een groene paprika
- 125 ml creme fraiche
- zakje burritokruiden
- 100 gram geraspte kaas
- 80-100 ml. water
Burritosaus
De burrito’s willen we van tevoren wat insmeren met een burritosaus. Deze maken we van creme fraiche en burritokruiden. Wanneer je een kant en klaar zakje burritokruiden hebt is het heel makkelijk: mixen en klaar! Je kunt zelf ook een kruidenmix maken. Hiervoor meng je de chreme fraiche met 2 theelepels paprikakruiden, een klein beetje chilipoeder of cayennepeper (naar eigen inzicht hoe scherp je het gerecht wilt hebben), 2 geperste teentjes knoflook, een beetje zout en eventueel een klein beetje poedersuiker. Voeg eventueel een klein beetje water toe om het sausje wat dunner te maken.
Burritokruiden
Maak ook vast een bakje klaar met een mengel van diverse kruiden. Je kunt ook hier een kant en klaar zakje voor pakken, maar wil je zelf wat maken: 3 theelepels paprikakruiden, een klein beetje chilipoeder, een beetje koriander, peterselie en oregano. en een theelepeltje poedersuiker.
Kipfilet bakken op de SAfire
De voorbereidingen zijn getroffen, dus we kunnen aan het bakken. Steek het barbecue briket aan en wanneer deze na 2 minuten geen vlammen meer geeft gaan we bakken. Dit kan op de standaard bakplaat, maar handiger is om hiervoor de wok te gebruiken zoals wij hieronder op de foto’s laten zien. Wanneer de kipfilet gaar is gooi je de in reepjes gesneden paprika erbij en bak je dit nog een paar minuten mee. Hierna gooi je het mengsel burritokruiden die je al klaargemaakt hebt met een beetje (80-100 ml) water erbij en laat je het een paar minuten opwarmen. Hierna haal je de wok van het vuur en deze zet je aan de kant.
Nu gaan we de tortilla’s opwarmen. Dit kan ook gewoon in de SAfire. Verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en leg deze op de SAfire Cooker. Plaats de dome erop en wacht een paar minuten tot de tortilla’s warm zijn.
Van tortilla’s naar burrito’s
Nu pakken we de tortilla’s uit en bestrijken deze met de door ons gemaakte burritosaus. Beleg de tortilla’s vervolgens met het kip en paprika-mengsel en vouw de tortilla’s dicht. Vallen ze open dan kan een sateprikkertje handig zijn. Leg op het rooster (of op de bakplaat) een stuk aluminiumfolie en leg hierop de burrito’s en bestrooi deze met de geraspte kaas. Plaats de dome op de SAfire en wanneer na een minuut of 10 de kaas gesmolten is zijn je Mexicaanse burrito’s van de barbecue klaar!